Uw aanmeldingen (0)

10 jaar Kennis, Netwerk, Passie, Innovatie

 

In 6 weken alle kennis over tuinplanten (assortiment)

In verband met de grote vraag naar incompany trainingen tuinplanten is deze cursus doorgeschoven naar 2020! Excuses voor het ongemak!

Inclusief e-learning via www.Floweracademy.TV

de nieuwe webapp: info-outdoorplants (te downloaden in de appstores van Iphone and Android). 

Leerdoelen en resultaat

 • parate kennis van 450 meest voorkomende tuinplanten
 • kennis, inzichten en achtergronden in het assortiment tuinplanten
 • kennis nomenclatuur
 • Na 5 woensdagmiddagen kan de deelnemer een productjaarkalender samenstellen voor een klant
 • Aan het eind van de cursus kunt u een productjaarkalender samenstellen gericht op seizoenen, land, afzetkanaal en consumentenbehoeftes. Hiermee is het makkelijker klanten in Europa te bedienen met het juiste assortiment,op het juiste moment, op de juiste plaats.

Opbouw cursus

Iedere cursusmiddag zal bestaan uit 2 delen:

 • een bedrijfsbezoek aan een producent van een productgroep binnen het tuinplanten assortiment
 • een gedegen stuk assortimentskennis van de betreffende productgroep, gegeven door L. Jansen

Competenties

Informatie planten en markt, mondeling en schriftelijk beheersen van assortiment, toepassing, ambitieus, accuraat, betrokken bij het werk, collegiaal, durven te leren, flexibel, klantgericht werken, resultaatgericht.

Doelgroep

Iedereen die in korte tijd het totale assortiment tuinplanten wil kennen en de ontwikkelingen daarin wil ontdekken. Deze cursus is geschikt voor vrijwel alle medewerkers in diverse functies: managers, leidinggevenden, ondersteunende en uitvoerende medewerkers. Speciaal voor medewerkers die te maken hebben met assortiment binnen het veilen, keuren of in- en verkoop- of logistieke functies andere relevante functies. Deze cursus helpt u als in- of verkoper, kwaliteitscontroleur of anderszins alles over tuinplanten. Deze cursus is wellicht ook geschikt voor medewerkers van uw klanten. Kennis van het brede assortiment tuinplanten leidt immers tot meer verkoop en marktvergroting. En dat opent wellicht weer deuren bij bestaande en/of nieuwe klanten!

Inhoud en programma

In 6 weken kunt U een totaal inzicht in het tuinplanten assortiment verkrijgen. Tijdens deze cursus worden theorie en praktijk afgewisseld en wordt u in staat gesteld kennis te vergaren over het actuele assortiment tuinplanten en hun commerciële verkoopargumenten. Inzicht in de prijs-waarde verhouding, kwaliteitszaken en afzetmogelijkhedenzijn belangrijke kennisfactoren. Tuinplanten zijn een belangrijkere trekpleister binnen het totale assortiment bloemen en planten. Door de populariteit, de gebruiksmogelijkheden in de zgn. verlengde woonkamer en de vergrijzing neemt de consumentenvraag naar tuinplanten nog steeds toe.

Wat kunt U verwachten?

De cursus bestaat uit 6 dagdelen van 3,5 uur, met productinformatie en interessante bedrijfsbezoeken naar productiebedrijven van tuinplanten. Hierbij zullen ook kwekers hun producten tonen en toelichten en op actieve wijze betrokken worden. Aan de hand van de kansen én de belangrijkste commerciële aspecten van de productgroepen worden diverse zalen op een interactieve wijze behandeld. De cursus wordt ook deels echter gegeven in de assortimentskas van FloraHolland Connect in Aalsmeer of Naaldwijk.

Aan het eind van de cursus zullen de cursisten hun specifieke productjaarkalender, die is samengesteld aan de hand van een speciaal ontworpen checklist, naar elkaar en een jury presenteren. De jury zal bestaan uit diverse mensen die te maken hebben met de handel, promotie of communicatie over tuinplanten. Om voldoende het assortiment te leren kennen kunnen de deelnemers online gebruik maken de beschikbare presentaties omtrent de productgroepen, middels een speciale deelnemers login op de website van Floweracademy.nl.

In de 6 lessen worden de 450 meest voorkomende tuinplanten behandeld volgens de productgroep indeling en sorteermogelijkheden. Onderwerpen die aan de orde komen zijn nomenclatuur, ontwikkelingen is assortiment, kenmerken van de planten, kwaliteitsaspecten, afzetmogelijkheden (klant, land, plant), verzorgingsaspecten en toepassingsmogelijkheden. In de cursus zijn excursies opgenomen naar productiebedrijven van tuinplanten.

De cursus wordt afgesloten met een online toets op Floweracademy.TV: herkennen en goed schrijven tuinplanten en een individuele beoordeling van de productjaarkalender.

Voor het leren kan gebruikt gemaakt worden van online informatie op het e-learningplatform van Floweracademy.TV met daarop het te leren assortiment, oefenversies en de PowerPoint presentaties. Tevens krijgt iedere deelnemer de app Info-OutdoorPlants, boordevol handels assortiment tuinplanten!

Voorlopige programma cursus Tuinplanten 2020 (bedrijfsbezoeken onder voorbehoud)

 

Datum

Onderwerp / bezoek

Locatie

 

Les 1

Startmiddag met introductie en uitleg over assortiment tuinplanten, nomenclatuur etc

Hoe assortiment te leren en hoe een productjaarkalender te maken

Bespreken assortiment eenjarigen en vaste planten

Green Trade Centre

Waterdrinker Aalsmeer

 

Les 2

Bedrijfsbezoek visueel aantrekkelijke vaste planten

Assortimentskennis vaste planten

Noviteteiten Peter van Rijssen Conceptplants

Kempen, Mijdrecht en/of

Woudenberg, Zevenhuizen

 

 

Les 3

Bedrijfsbezoek heesterkwekerij Hooftman

Assortimentskennis bladhoudende, bladverliezende en bloeiende heesters

Bezoek Klimplantenkwekerij Hoogeveen

 

Victor Hooftman, Koetsveld 3 Boskoop

Klimplantenkwekerij Siem Hoogeveen

 

Les 4

Bezoek Coniferen kwekerijen

Gastspreker: Dennis de Jong Hulst Tuinplanten

Assortiment Coniferen

Bremmer

+ Hulst Tuinplanten

 

Les 5

Bedrijfsbezoek kuipplantenkwekerij + tuinrozen + Helleborus

Assortimentskennis kuipplanten en Addenda

en toelichting app info-outdoorplants

 

Nolina kwekerijen

Oudendijkse weg 11

Woubrugge

 

 

online toetsen en presentaties jaarkalenders

Les 6

Toets bestaande uit:

1.het beoordelen van de productjaarkalender

2.herkennen van het assortiment tuinplanten middels het maken van de online toetsen in het e-learning programma van www.Floweracademy.TV

Eindpresentaties

locatie nader te bepalen

 

 

reservedatum

   
 

U aanmelden voor:
Cursus assortiment tuinplanten

 • Op: 9 sep 2020 om 12.30
 • Duur: 6 dagdelen × 3,5 uur
 • Locatie:
  Diverse locaties tuinplantenkwekers
€ 675,00