Uw aanmeldingen (0)

10 jaar Kennis, Netwerk, Passie, Innovatie

 

In 6 lessen naar alle kennis over het assortiment kamerplanten

Inclusief gratis e-learning via www.Floweracademy.TV en gratis webapplicatie InfoFlowersPlants

De app info-indoorplants is ook te downloaden in de appstores van Iphone and Android. 

     

De cursus wordt gegeven in het Green Trade Centre Waterdrinker in Aalsmeer. 

Tijden: 17.00 - 21.00 uur (incl. lichte maaltijd). Startdatum 8 juni 2020

Leerdoelen en resultaat

 • parate kennis van meest voorkomende kamerplanten assortiment
 • kennis, inzichten en achtergronden in het assortiment kamerplanten
 • kennis nomenclatuur
 • kennis meest voorkomende kwaliteitsaspecten kamerplanten
 • Aan het eind van de cursus kunt u een productjaarkalender samenstellen gericht op seizoenen, land, afzetkanaal en consumentenbehoeftes. Hiermee is het makkelijker klanten in Europa te bedienen met het juiste assortiment,op het juiste moment, op de juiste plaats.

Competenties

 • Informatie planten en markt, mondeling en schriftelijk beheersen van assortiment, toepassing, ambitieus, accuraat, betrokken bij het werk, collegiaal, durven te leren, flexibel, klantgericht werken, resultaatgericht.

Doelgroep

Iedereen die in korte tijd het totale assortiment kamerplanten en de kwaliteitsaspecten wil kennen en de ontwikkelingen daarin wil ontdekken. Deze cursus is geschikt voor vrijwel alle medewerkers in diverse functies: managers, leidinggevenden, ondersteunende en uitvoerende medewerkers. Speciaal voor medewerkers die te maken hebben met assortiment en de kwaliteit binnen het veilen, keuren of in- en verkoop- of logistieke functies andere relevante functies. Deze cursus helpt u als in- of verkoper, kwaliteitscontroleur of anderszins alles over kamerplanten. Deze cursus is wellicht ook geschikt voor medewerkers van uw klanten. Kennis van het brede assortiment kamerplanten leidt immers tot meer verkoop en marktvergroting. En dat opent wellicht weer deuren bij bestaande en/of nieuwe klanten!

Inhoud en programma

In 6 weken kunt U een totaal inzicht in het kamerplanten assortiment en de bijbehorende kwaliteiten verkrijgen. Tijdens deze cursus worden theorie en praktijk afgewisseld en wordt u in staat gesteld kennis te vergaren over het actuele assortiment kamerplanten, hun commerciële verkoopargumenten en de kwaliteitszaken die ermee te maken hebben. Inzicht in de prijs-waarde verhouding, kwaliteitszaken en afzetmogelijkheden zijn belangrijke kennisfactoren. Kamerplanten zijn een belangrijkere trekpleister binnen het totale assortiment bloemen en planten. Door de populariteit, de gebruiksmogelijkheden in de zgn. verlengde woonkamer en de vergrijzing neemt de consumentenvraag naar kamerplanten nog steeds toe.

 

Wat kunt U verwachten?

De cursus bestaat uit 6 dagdelen met productinformatie.  Aan de hand van de kansen én de belangrijkste commerciële aspecten van de productgroepen worden diverse zaken op een interactieve wijze behandeld. De cursus wordt gegeven in de cash & carry van het Green Trade Centre Waterdrinker in Aalsmeer

In deze cursus worden de 450 meest voorkomende kamerplanten behandeld volgens de familiestructuur en sorteermogelijkheden. Onderwerpen die aan de orde komen zijn nomenclatuur, ontwikkelingen is assortiment, kenmerken van de planten, kwaliteitsaspecten, afzetmogelijkheden (klant, land, plant), verzorgingsaspecten en toepassingsmogelijkheden. In de cursus zijn excursies opgenomen naar productiebedrijven van kamerplanten.

De cursus wordt na de 6 afgesloten met een toets op individuele basis en middels e-learnining: 

Herkennen en goed schrijven kamerplanten en enkele kwaliteitsaspecten

Voor het leren kan gebruikt gemaakt worden van online informatie op de website van Floweracademy.TV met daarop het te leren assortiment, oefenversies en de PowerPoint presentaties die gedurende de cursus gebruikt worden.

 

U aanmelden voor:
Cursus assortiment kamerplanten

 • Op: 8 jun 2020 om 17.00
 • Duur: 6 dagdelen × 3 uur
 • Locatie:

  Aalsmeer GTC